Art-Biografie

Naam:            Ineke van Geemen-Reuling

Geboren:       1967 te Didam (Gemeente Montferland)

Opleiding:

Docente 2e graad Handvaardigheid en Textiele Werkvormen aan de Hogeschool Midden Nederland te Utrecht

Docente 1e graad Handvaardigheid aan de Hogeschool Voor De Kunsten te Arnhem

Ik ben Ineke van geemen-Reuling, Beeldend Kunstenares en maak niet alledaagse Kunst vanuit mijn eigen geloofs -en belevingswereld en Intuitief vanuit het onderbewuste, ofwel ‘kunst met gevoel.’

Het gaat hierbij om zowel 2-dimensionaal werk als ook ruimtelijk werk met vaak een diepere emotionele, symbolische en spirituele betekenis.

Ik maak Kunst met gevoel en vanuit liefde en ik ben altijd op zoek naar een spanningsveld tussen abstractie en realisme.

Little Heart Clip Art

Verder geef ik diverse workshops voor alle leeftijden op verschillende manieren en disciplines.

Voor meer informatie:        

Kunstwebsite: www.ineke.vangeemen.com  

email: inekeemail@gmail.com

Telefoon: 06 16254181

KVK-nummer: 80397905

Little Heart Clip Art

Mijn kunst verwoord:

Mijn eigen persoonlijke kunst maak ik, om de toeschouwer tot nadenken te bewegen en te raken. Mijn innerlijke wereld, mijn werkelijkheid, levensvisie en eigen stijl zijn terug te vinden in de verbeeldingskracht van mijn werk. Vanuit mijn gevoel laat ik in mijn werk een verbeelding zien van hoe ik die innerlijke wereld beleef. Mijn kunst mag bij de toeschouwer hopelijk leiden naar het ervaren van de schoonheid en harmonie van de verbeelding. “Het is kunst dat van binnenuit de wereld in mag gaan.”

Tijdens mijn ontwerpproces, neem ik de weg naar binnen en ga ik op zoek naar het innerlijke van mezelf. Het voert mij naar de oerkracht van het innerlijke menselijke leven, waar het bewustzijn van de ‘aardse’ geest geen weet van heeft of het is vergeten. In mijn kunst verbeeld ik, hoe ik de werkelijkheid beleef, van binnenuit, naar een tastbaar beeld. Het verbeelden van liefde en schoonheid, wil ik laten doorschijnen in mijn werk, waardoor de toeschouwer soms ontroerd en geraakt mag worden.

Door mijn werk en verbeelding, mag de toeschouwer hopelijk ‘in gesprek gaan’ met het kunstwerk en zichzelf.  Vanuit de ervaring, van misschien de herkenning of door het ontdekken van de diepere betekenis in het beeld, mag de kijker worden meegenomen in mijn wereld en werkelijkheid. Misschien dat de toeschouwer er soms ook iets Goddelijks in mag ontdekken, iets van Gods liefde, goedheid, nederigheid en misschien daardoor ook zijn nabijheid mag ervaren of voelen en de helpende hand van zijn Engelen.

Mijn eigen weg, mijn eigen persoonlijke verbeelding, die ik vanuit mijn onderbewust ‘’zijn’’ heb ondergaan, laat ik doorschijnen in mijn werk. Mijn innerlijke gevoelens en emoties leg ik vast in mijn kunst. Want als vanzelf ontstaan er vaak verdiepende -en spirituele onderwerpen verbeeld in mijn persoonlijke werk. Ik verbeeld op deze manier mijn eigen spirituele onderbewuste -en innerlijke belevingswereld.

Licht en liefs, Ineke

Laat de liefde niet voorbij gaan…